Lotus ergotherapie biedt eerstelijns diagnostiek, behandeling en advisering aan (jong)volwassenen en ouderen in de regio Horst aan de Maas met als doel zoveel mogelijk bij te dragen aan het bereiken van optimale zelfstandigheid in alledaagse handelingen.


Ik ben Merel Thissen-Janssen, geboren en getogen in Sevenum en hier nog steeds woonachtig. Ik heb in 2014 de BSc opleiding Ergotherapie afgerond aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In januari 2017 ben ik gestart met Lotus ergotherapie. Ik ben in de jaren daarvoor werkzaam geweest als ergotherapeut bij meerdere zorgorganisaties. Daar heb ik ervaring opgedaan in de verpleeghuis- en revalidatiezorg en in de eerstelijn.

Ik streef ernaar om door middel van persoonlijke aandacht en kleinschaligheid het effect van de ergotherapeutische behandeling zo groot mogelijk te maken. Elke cliënt is uniek en elke situatie is anders, de wens van de cliënt vormt dan ook het uitgangspunt van de behandeling. Daarnaast werk ik veel samen met andere (para)medische zorgverleners om op die manier iemand zo effectief mogelijk te kunnen begeleiden naar zelfstandigheid.

Om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen neem ik regelmatig deel aan bij- of nascholingen. Daarnaast ben ik lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland en sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister voor Paramedici. Vanuit de praktijk neem ik deel aan het regionale netwerk van MS Zorg Nederland.


Ik ben Amy Aerts, woonachtig in Maasbree. In september 2011 ben ik gestart met de BSc opleiding Ergotherapie aan de Hogeschool van Arnhem in Nijmegen, in juli 2015 ben ik afgestuurd. Daarna ben ik meteen aan het werk gegaan als ergotherapeut. De afgelopen jaren heb ik werkervaring opgedaan binnen verschillende zorgorganisaties, met diverse doelgroepen. Naast mijn baan bij Lotus ergotherapie ben ik op dit moment ook nog werkzaam binnen een andere zorginstelling.

Mijn missie als ergotherapeut is de zelfstandigheid van cliënten te vergroten. Ik vind het mooi om te zien als cliënten op een ‘positieve’ manier persoonlijke doelstellingen kunnen behalen en daarmee groeien op het gebied van participatie en handelen. Ik vind het belangrijk om tijdens het behalen van deze doelstellingen, nauw contact te hebben met de omgeving van de cliënt. Denk aan partners, kinderen, ouders, mantelzorgers maar ook verzorgenden en een paramedisch team.

Om mijn kennis en ervaring als ergotherapeut te blijven vergroten, volg ik regelmatig scholingen, workshops en themadagen. Het beroep ergotherapie groeit en daarom vind ik het van belang om als therapeut mee te groeien. Ik sta ook ingeschreven bij het kwaliteitsregister voor Paramedici.


Mijn naam is Kim Rommen. Ik woon samen in America en ben moeder van 2 kinderen. In 2003 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Nadat ik na mijn afstuderen diverse (korte) vervangingen heb gedaan werk ik inmiddels al ruim 12,5 jaar als ergotherapeut bij een grote zorgorganisatie.

Ik heb hier veel ervaring opgedaan binnen de complexe ouderenzorg met als specialisatie Parkinson. Aangezien ik van uitdagingen hou combineer ik deze baan nu met de baan bij Lotus Ergotherapie.

Wat maakt mijn vak nou zo mooi en uitdagend…..De zelfstandigheid van de client vergoten middels kleine veranderingen/ aanpassingen maken mijn beroep fantastisch. De gesprekken met iedere unieke client zorgen voor mooie inzichten en ook geregeld interessante uitdagingen. Echter dit alles met als reden om samen naar een mooi behandelresultaat te werken. Ik vind het belangrijk om naast de client ook de omgeving centraal te stellen bij de ergotherapeutische behandeling. Om de kwaliteit van zorg zo hoog mogelijk te maken is samenwerking met andere (para)medische zorgverleners zeer noodzakelijk. Ik maak me hier dus ook sterk voor, en wil graag ons mooie beroep uitdragen naar andere disciplines.

Om mijn kennis en kunde up-to-date houden neem ik regelmatig deel aan bij- of nascholingen. Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister voor Paramedici en neem deel aan Parkinsonnet.